Utställning! Organiserat kaos – Jämtland i trianglar

Brunkulla, del i Jämtlandsserien.

Det finns så mycket kaos i världen. Men också så mycket ordning. En slags logik i slumpen. Det finns en orsak och verkan som avgör varför varje snöflinga ser ut som den gör, även om det kan tyckas bara vara helt slumpmässigt.
Själv så försöker jag förstå världen genom att dela upp den i mindre och mer greppbara bitar. Genom det lilla förstå det stora.
Jag hittade konsten när jag tappade greppet om helheten och bara såg varje liten del som en gigantisk omöjlighet. Målandet uppstod som en fysisk reaktion på ett utmattningssyndrom. Jag sökte efter mening och ordning. Nu är konsten en lika stor livsnödvändighet som att andas. Jag målar, alltså finns jag.

Jag inspireras av naturen. Och då gärna de allra minsta varelserna. Så många människor känner avsky och rädsla inför insekter och spindlar. Men om vi bara stannar till och verkligen tittar, då kan vi uppskatta skönheten även i det som vi är rädda för.

Välkomna till min utställning Organiserat kaos – Jämtland i trianglar

Utställningen hålls på Ulf Nilsson Gallery
19-20 maj kl 14-17
26-27 maj kl 14-17
Vernissage 19 maj med konstnären kl 14-17.
Adress: Kvitsle 175, Mattmar, Åre

Vägbeskrivning:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.