Dit jag alltid återkommer

bergtjarnenDet finns en liten sjö några kilometer hemifrån som jag med jämna mellanrum besöker. Den heter Östra Bergtjärn och är en fantastisk liten sjö som på sommaren är full med vita näckrosor.

nackros8 nackros2Det är något alldeles visst med näckrosor. Så otroligt vackra och vattenbundna.

nackros5 blad nackros6Men platsen erbjuder också mer saker. Såsom hjortron och trollsländor. Tyvärr också i år väldigt väldigt mycket broms. De satt på kameran, i håret och bet mig i handflatorna. Det är ett under att jag ens kunde fota. För dessa bilder är tagna utan fungerande autofokus på mitt objektiv. Det är helt kaputt nu. En hedersmedalj till alla fotografer i svunna tider som satt fokus själv hela tiden.

fyrflackad trollslanda
Jag lyckades kryssa en ny trollsländart. Det här är en fyrfläckad trollslända.
metalltrollslanda
Metalltrollslända

hjortron fjader matare svart liten baggeyngel ull

2 svar på ”Dit jag alltid återkommer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.