Malarnas dans

malarnas dans3
Malar och andra nattaktiva insekter söker sig till ljusets sken.

Det blev inget Perseiderna för mig i år heller. Jag ville så gärna fota meteoritregnet som passerade men det var mulet två nätter i rad. Den tredje försökte jag inte ens och ni kan väl gissa vad som hände då? Det var molnfritt. S*tans j*vla sk*t.

ledningar
Vattendropparna på elledningarna blänker som små stjärnor i ljuset från gatulyktan.

Så vad ska en stackars skogstokig göra? Bita ihop och söka tröst på annat håll så klart. I går kväll såg jag att det blänkte och for runt massor med nattaktiva insekter under en gatulampa. Jag har fotat det förr men det är så fint att jag ville göra det igen. Sagt och gjort. Kameran stod redan färdig på stativet eftersom det där meteoritregnet vi inte pratar om kanske möjligen blåste förbi jorden häromkvällen.

malarnas dans1Men lite kortare slutartid, alltså runt 3 sekunder, så ser insekterna ut som mina egna små meteoriter. Alltid något liksom.

malarnas dans4Med längre slutartid på uppemot 6 sekunder så blir det en mer långdragen dans. Det är fantastiskt fint. Om jag får säga det själv – och det får jag eftersom det är min hemsida. Därför blir det nu också ännu en bild på vindlande streck.

malarnas dans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.