Mer såpbubblor till folket

111316soapbubble_5Jag är fast igen. Fast i den sköra lilla bubblans grepp. Djupt hypnotiserad av att se frostfjädrarna växa fram över bubblans yta och till sist ta över den helt.

111316soapbubble_1Det är inte så svårt som det verkar att fotografera bubblor och samtidigt inte heller så enkelt som det kan tyckas. Det gäller att få bubblan att överleva och det handlar bara om tur och rätt recept. Sedan gäller det att få dem att landa hela på den snyggast möjliga platsen. Du vill få med lite motljus så att bubblans yta syns bra. Se bilden här ovan och titta på den här nedan. Visst ser det ut som att käftarna håller på och smäller igen på bilden här nere?

111316soapbubble_2Tillbaka till trix och tips. Om det blir för starkt motljus så blir ytan på bubblan inte superfin. Den ser skrövlig och vågig ut. Se exempel här.

111316soapbubble_6Det kan vara en cool effekt det med. Och sista tipset för dagen. Glöm inte bort bubblorna igår! De kan mycket väl finnas kvar. Så som den här bubblan som klarat sig 24 h på en björnloka alldeles vid byvägen.

111316soapbubble_8För er som hängt kvar så här långt. Här kommer en bonus – dagens solnedgång över Kråksjön.

panorama-kraksjon1

 

4 svar på ”Mer såpbubblor till folket

    1. Tack! Just den här gången hade jag lånat med mig jobbkameran en Canon eos 70d i kombination med mitt fasta 50mm f1,8. Jag har inte några flådiga prylar – tyvärr. Önskelistan är lång!

  1. Hej vad har man för inställningar på kameran när man ska fota frysta såpbublor så man får till klara krispiga bilder? Jag får inte till mina inställningar. Tacksam för hjälp.

    1. Hej Tina

      Jag brukar använda helt manuella inställningar på kameran och beroende på ljus anpassa bländarstorleken – tänk högre siffra ju ljusare det är ute. Men främst är nog det viktigaste att köra med manuellt fokus så att du och inte kameran bestämmer det. Min kameras autofokus klarar inte alls av hitta skärpan på genomskinliga bubblor. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.