Omöjligt uppdrag?

dagslandaDagsländor är små fascinerande insekter. De lever ett hårt och kort liv. Oftast inte så kort som deras namn låter antyda, men ändå långt ifrån en hel sommar. Dagsländorna lever som larver i vattnet och kläcks sedan för att omvandlas till en bevingad lite märklig insekt. Den här som jag har fotat verkar vara nykläckt. Jag hittade den vid stranden alldeles blöt och lite söt.

dagslanda1Nåja, tänker ni. Vad är det omöjliga uppdraget? Fota en stackars nykläckt ännu ej flygfärdig dagslända? Nej, inte det. Men att få till en skarp bild på en dagslända som dansar ovanför gräsmattan. Det är fasiken en svår uppgift!

dagslanda3Och ni kan ju se hur en av de ”bra” bilderna från mina första försök ser ut. Suddig slända på väg ur bild. Snyggt va?! Full av misströstan knatade jag in och laddade upp bilderna på datorn – och vad hittade jag?! En skarp bild på en flygande dagslända. Inget är omöjligt när en kan ta massor med bilder utan att tänka på framkallningskostnad. Digitalkamera är bäst!dagslanda

 

2 svar på ”Omöjligt uppdrag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.