Premiärbesök på Lungrebodarna

stuganUtanför byn där jag bor håller en gammal fäbodvall på att fräschas upp och göras till ett mysigt utflyktsmål. Lungrebodarna ligger i anslutning till en pilgrimsled och här finns en källa. Jag hälsade på för första gången i dag och tittade väl mest på allt annat än själva stugan. Typiskt skogstokigt beteende.

back1 kugghjulDet är väldigt vackert på platsen med en porlande bäck och fina blomsterängar. Jag såg en hel hög med skogsvioler, rödblära och fick fotat årets första trollslända. Det var en röd flickslända som jag nu kan kryssa.

rod flickslanda rodblara1 rodblara skogsvioler bladInne i stugan pågår arbetet med att få allt fint och prydligt. Jag passade på att i alla fall ta en bild på kaffeburken ovanför elden. Stämningsfullt och fint. Hit ska jag återvända och då gå den 1,2 kilometer långa sträckan av pilgrimsleden som går på Ösjöns bortre sida, sett från 87:an.

kaffepanna

2 svar på ”Premiärbesök på Lungrebodarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.