Scen ur ett äktenskap – inget för spindelrädda

Marmorspindel på ett växelreglage

Plats Lillsjöhögen, 190824.

Jag: WOW! Vilken stor spindel! Hon är så fin! Jag tror att det kanske är en marmorspindel med massor av ägg i kroppen.

Maken: *distraherat* Mmmm.

Jag: Hahahaha! Hon har gjort ett mysigt bo på din cykel och ett fint nät framför den.

Maken: Jag vill ju använda cykeln.

Jag: DU KAN VÄL INTE FLYTTA PÅ EN GRAVID MARMORSPINDEL HELLER!

Maken: Nej…

Jag springer efter kameran och en håv. Här ska fångas lunch till vår gravida hyresgäst. Det blir blomfluga och jag får lite dåligt samvete för att ha kortat ned blomflugans liv till förmån för spindeln. Men det var en upplevelse se henne blixtsnabbt klättra ned för nätet och vira in blomflugan i trådar och sedan snabbt släpa upp maten till tryggheten i växelreglaget. Det var svårt hinna fota men jag fick några riktigt spännande bilder.

Nu är det dag tre och cykeln kan ännu inte användas…

marmorspindeln rättar till nätet.
Hon förpackar maten.
Massor med nya trådar behövs då marmorspindeln väver in sitt byte.
En trygg plats på växelreglaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.