Bland rosa blommor och nya fåglar

blomster2Ibland händer det att även inbitna skogsmänniskor söker sig till storstaden. Och när det vankas blommande körsbärsträd i Stockholm är det lätt att hitta fler naturfanatiker. Det var enormt mycket människor som ville ta selfies vid körsbärsträden eller bara fota blommorna. Jag var inte ett dugg annorlunda. Jag hoppas ni hänger med på ett väldigt långt inlägg.

blomster7 kungstradgarden papegoja blomster6 blomster1Det var mycket måsfåglar som svävade ovanför trädtopparna. Men jag ville hitta en fågel som satt bland blommorna och efter lite letande hittade jag en söt blåmes. Visst är den enormt söt bland alla rosa blommor?

blames1 blamesEfter svängen bland träden letade vi oss bort mot slottet. Jag hoppades få skåda en knölsvan och på så sätt få fotokryss nummer 98. Det såg inte ljust ut med bara gräsänder, knipor och en och annan duva.

grasand duva kniporMen ska den som ger sig. En knölsvan kom simmandes och wohoo!

knolsvanJag försökte också fota de snabbflygande fisktärnorna. Det kändes rätt häftigt att få slottet som bakgrund.

fisktarnaJag fick ju även fota lite stadsvyer. Men bara två. Någon måtta får det faktiskt vara.

stockholm1 stockholmSedan blev det ännu mer fåglar. Gråsparvar och en storskrake.

grasparv2 storskrakeOch så plötsligt. Vad är det där? En trut av något slag? Och jodå – en silltrut och kryss 99 satt som en smäck.

silltrut1 silltrutDet visade sig sedan till min stora förvåning att jag inte hade kryssat tamduva så väl inne på hotellet kunde jag glatt konstatera att jag nått 100 kryss. Men dessförinnan hann jag fota en kanin i Humleparken och vitsippor. Inte illa för någon timmes vandring i storstaden!

kanin vitsippor

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.