En himmelrike av skiffer

grasjon18

Det finns många saker jag är svag för. Choklad, trocadero, vampyrer och skalbaggar är några av dessa saker. En annan sak är sten. Jag älskar stenhus och stenmurar. Det ska såklart vara natursten. Något annat duger inte.

Häromveckan tog familjen och jag oss en lång utflykt ända upp till Gråsjön. Det ligger bortanför Kallsedet och det tog rätt många timmar att köra dit. Vad det var som lockade? Skifferladugårdar från 1800-talet.

skifferladugard
Den här ladugården byggdes på mitten av 1800-talet och var i bruk till 1940-talet.

Det fanns två stycken med intakta väggar och några fler som var mest stenhögar. Det var makalöst att strosa runt i fjällnära miljö och se dessa skifferstenar som mödosamt staplats till väggar. Naturen vill ta över men området sköts av Länsstyrelsen i Jämtlands län för att vi ska kunna få njuta av dessa underverk. Vägen dit stängdes i och med ripjaktens start. Från allmän väg är det cirka 5 kilometers vandring när vägen är stängd, då den är öppen handlar det om 400 meter till första skifferladugården.

grasjon7Var förvarnade. Nu kommer en bildkavalkad nästan utan dess like.

grasjon45 grasjon43 grasjon38 grasjon36grasjon34 grasjon21 grasjon20 grasjon13grasjon8 grasjon17 grasjon14grasjon3 grasjon2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.