Falska och snytna baggar

Snytbagge

Sommaren har anlänt med besked och med den en gigantisk hjord av icke omtyckta insekter såsom myggor och knott. Men i dag blåste det en hel del ute så jag vågade mig ut på jakt efter roligare insekter. Det är svårt att fota när det blåser och den vackra makaonfjärilen ville inte sitta still och låta mig fota den. Men jag fick äntligen fatt i en snytbagge! De ser så otroligt roliga ut med sitt långa snabelformade huvud.

Falsk nyckelpiga

En falsk nyckelpiga passade på att krypa på min arm och fick agera fotomodell inomhus på ett grönt papper. Tänka sig vad mycket roliga och intressanta små kryp det finns. Just falsk nyckelpiga var en ny bekantskap för mig.

Blåbock
Grönsnabbvinge
Flickslända av något slag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.