Räddningsuppdrag för drottning

Jordsnyltgeting.

Jag brukar kika lite i barnens lilla plastpool när jag går förbi. Och tur är väl det. Jag försöker rädda så många liv jag kan, bortsett från de blodsugande varelserna. Den här gången simmade en stor geting desperat runt. Så jag tog ett blad och fiskade upp henne. Jag tänkte att hon allt fick ställa upp på bild som tack för räddningen. Jag fick hjälp via FB-gruppen Vilken insekt för att ta reda på arten. Det är en jordsnyltgeting och en drottning! Whoop whoop! Det är inte en vanlig art här i Jämtland. Så jag känner mig extra glad för just denna lyckade räddningsaktion.

Drottning jordsnyltgeting putsade sig en hel del efter simturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.